Nathanael Kaptein wint voorleeswedstrijd

Nathanael Kaptein van basisschool de Boekanier uit IJmuiden heeft de Velsense voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in het theater van Bibliotheek IJmuiden.
De zeven kandidaten werden om de beurt door presentator Melissa van Waarde naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Ook werden zij getrakteerd op een aanmoedigingsfilmpje van hun klas. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek.
Tijdens de pauze trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje werd het verlossende woord door de jury gesproken.
Nathanael las een fragment voor uit het boek ‘Het leven van een loser’ van Jeff Kinney. De jury vond dat hij veel plezier uitstraalde bij het voorlezen waardoor zowel hij, de jury én het publiek genoten van zijn fragment.
Het ging om een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Velsen vertegenwoordigen in de kwartfinale. En wellicht wordt hij wel De Nationale Voorleeskampioen 2017!