Muziektent Broekbergenplein vandaag feestelijk geopend

De muziektent op het Broekbergenplein in Santpoort-Noord wordt vandaag (zaterdag) feestelijk geopend met een gevarieerd programma voor jong en oud.

Het bouwwerk is neergezet ter nagedachtenis aan Aart Aarts. Deze bekende Santpoorter overleed eind 2013 op 55-jarige leeftijd en was intensief betrokken bij tal van evenementen in het dorp. Via de muziektent zal zijn naam nu tot in lengte van jaren aan diverse evenementen verbonden blijven.

Om de muziektent te bekostigen, werd het Aart Aarts Fonds opgericht. Tal van activiteiten werden ontplooid om geld in te zamelen, zo werd twee jaar geleden een grote veiling gehouden die meer dan negenduizend euro opbracht.

Afgelopen voorjaar werd, na een lange voorbereidingsperiode, duidelijk dat de muziektent er zou gaan komen. Het aanvankelijke plan om de officiële opening te plannen op de geboortedag van Aart Aarts (14 juni) moest men laten varen, er was meer tijd nodig om het project te realiseren.

Nu is het dan zo ver. Vandaag om 16.00 uur vindt de officiële opening plaats. Aansluitend volgt een reeks optredens, te beginnen met Abba Dance om 16.20 uur. Vervolgens zullen Robin van Rijswijk en Amber, het koor Zingsation, shantykoor Nortada, Jukebox from the heart, de jeugd van Soli, Koel Productions en nogmaals Robin van Rijswijk het podium betreden. Alle optredens worden geheel belangeloos verzorgd.

Om het budget voor de bouw van de muziektent helemaal rond te krijgen, is het Aart Aarts Fonds onlangs gestart met een sponsoractie voor het zinken leien dak. Iedereen die vijf euro doneert krijgt een vermelding op www.aartaartsfonds.nl en bedrijven die minimaal vijftig zinken leien ontvangen een donatiebewijs op naam voor de boekhouding. (foto: aangeleverd)