Musicalgroep BOMS speelt Levenslang

Na Souvenirs, de jubileumvoorstelling van BOMS in 2017, werd het tijd voor een fonkelnieuwe musical, helemaal op het lijf geschreven van deze getalenteerde groep zangers, dansers en spelers. Het resultaat is de musical Levenslang.

In deze musical maken we kennis met de bewoners van vrouwengevangenis De Sluis. Dit huis van bewaring wordt bevolkt door vele kleurrijke types: van de opvliegerige Bertha tot de lieve oude Elisabeth, van de verslaafde Maria tot de altijd zieke Willy. Ook onder het personeel vinden we de meest uiteenlopende karakters, elk met een eigen verhaal. Neem de bikkelharde vrouwelijke directeur Baay.

Het leven van de Sluis-bewoners wordt op z’n kop gezet door de komst van Petra, een undercover-journalist van het plaatselijke nieuwsblad. Zij is getipt door een klokkenluider uit de gevangenis. In het bijzonder over de wantoestanden daar.

Levenslang is een aanstekelijke musical met vrolijke, donkere en soms aangrijpende kanten.

BOMS speelt de voorstellingen op een andere locatie dan voorgaande jaren. ,,We hebben een hele mooie ambiance gevonden in de Felison Cruise Terminal, welke verrassend tot volledig theater wordt omgebouwd. De Felison Cruise Terminal is te vinden aan de Cruiseboulevard 10 in IJmuiden. Het is de Cruise Terminal die bij het kleine strand ligt.”

Er is ruime parkeergelegenheid en is bereikbaar met het openbaar vervoer. De voorstellingen zijn op donderdag 15 november, vrijdag 16 november en zaterdag 17 november om 20.00 uur. Op zondag 19 november staat om 14.00 uur een matinee gepland.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.musicalgroepboms.nl. (foto: Belinda Put)