Moestuin de Dwarsligger officieel geopend

IJmuiden – Bij buurtcentrum De Dwarsligger is vorige week woensdag het vernieuwde buitenterrein officieel heropend. Tegelijk werd ook de naam van de nieuwe moestuin onthuld: Kweek aan Zee. De moestuin is door zes vrijwilligers ingericht, drie van hen blijven actief betrokken bij het onderhoud.

Initiatiefneemster Carrie Nupoort ziet de moestuin vooral als een ontmoetingsplek voor de bewoners uit de buurt. Ze legt uit: ,,Het terrein is niet afgesloten, iedereen kan erin komen. Het is er voor de buurt, met het doel de eenzaamheid op te heffen. Ik heb schepjes en emmertjes gekocht, zodat mensen lekker in de tuin kunnen komen werken, maar ze mogen ook langs komen om lekker in de tuin te zitten.’’ Mensen met elkaar in contact brengen is een belangrijk uitgangspunt in het concept, met de achterliggende gedachte dat vooroordelen vaak ontstaan door gebrek aan kennis over elkaars leefwijze. Gehoopt wordt daarom dat ook mensen met een migratieachtergrond hun gezicht in de tuin zullen laten zien. In aanwezigheid van genodigden en buurtbewoners werd de naam van de moestuin vorige week officieel onthuld. Ook de bijbehorende website www.kweekaanzee.welzijnvelsen.nl werd voor het eerst bekendgemaakt. Via deze website kunnen mensen zich aanmelden om vrijwilliger te worden. ,,We kunnen nog wel wat handjes gebruiken voor het onderhouden van de tuin’’, aldus Carrie Nupoort. Belangstellenden voor dit vrijwilligerswerk  mogen haar ook rechtstreeks bellen via nummer 06 15379248.

Foto:

De zes vrijwilligers die de moestuin hebben aangelegd tonen trots het zeildoek met de naam ‘Kweek aan Zee’ (foto: aangeleverd)