Mode, muziek en stilettorun in IJmuiden

De winkeliers van IJmuiden houden op zaterdagmiddag tussen 10.00 en 17.00 uur een grote modeshow op Plein 1945. Daarin laten ze het publiek kennis maken met hun nieuwe collecties voor de zomer.

Op een catwalk van 7,5 meter laten zij zien wat IJmuiden allemaal te bieden heeft op het gebied van fashion en accessoires om de komende zomerperiode goed mee voor de dag te komen.

Het belooft een mooi spektakel te worden in het vernieuwde winkelcentrum. De muziek wordt verzorgd door DJ Daan uit Akersloot.

Om half twee wordt op de Lange Nieuwstraat voor de eerste keer een stilettorace gehouden. Inschrijven kan bij Subway, Gall & Gall en Sterk Modeschoenen.

Het parcours begint voor de winkel van Sterk Modeschoenen en is zo’n 75 meter lang. Er zijn mooie prijzen te verdienen. Zo geeft de Suntan Lounge aan de Lange Nieuwstraat een maand gratis zonnen weg, stelt Annemarie’s Beautysalon aan het Plein 1945 een welverdiende voetenmassage ter beschikking en Nikki’s Kapsalon aan het Plein 1945 geeft een bon weg om de haren weer in fatsoen te krijgen na een wilde race.

Natuurlijk moet het wel een beetje eerlijk blijven en moeten de stiletto’s dus aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moeten ze tenminste 7 centimeter hoog zijn en maximaal 1.5 centimeter breed. Er is EHBO aanwezig, maar een beetje behendigheid wordt ook wel gewaardeerd zodat alle ledematen heel blijven.

Buiten het spektakel op en rond Plein 1945 wordt de Lange Nieuwstraat omgetoverd tot een markt en dit zorgt voor een vrolijke lentesfeer in het gehele centrum. Ga dus gezellig langs op het Lentefestival op 29 april om het geheel opgefriste winkelcentrum van IJmuiden in te luiden!

Foto: Amy Kate (Unsplash)