water

Meer buitenleven met een eigen zwembad in de tuin

PARTNERBIJDRAGE

Waar een zwembad in de tuin jaren geleden een utopie was, is deze luxe tegenwoordig in het geheel niet onrealistisch. Er bestaan talloze varianten aan soorten en maten en sommige, bijvoorbeeld een verwarmde en bubbelende Intex Spa, worden het hele jaar door gebruikt om in te relaxen. Verdiep je in het buitenleven en laat je inspireren door de mogelijkheden.

Opblaasbaar zwembad

Op de website Top-Zwembadshop is te zien dat een eigen zwembad zeer betaalbaar is. Voor het hele gezin wordt de tuin een plek om nog vaker te vertoeven met een opblaasbaar zwembad van pakweg 4,5 meter doorsnee en een diepte van meer dan een meter. De kinderen plonzen er de hele dag in, dat scheelt veel ritjes naar (en entreeprijzen van) een openbaar zwembad. Je houdt de kinderen eigenhandig in de gaten en zelf neem je er natuurlijk ook plaats in, eventueel gezellig met de visite.

Het buitenleven

Er is in het drukke Nederland een toenemende hang naar de natuur en frisse lucht: het buitenleven. Op zelfs de kleinste balkons worden moestuinen aangelegd, voor volkstuinen bestaan vaak wachtlijsten en wie het genot van een eigen tuin heeft, verkeert daar het liefst in alle vier de seizoenen. ’s Winters gebruikt men vuurkorven of een terrasverwarmer, de oliebollen worden in de buitenkeuken bereid en ontspanning vindt men in de Intex Spa. Warm en comfortabel, een geweldige manier om tot rust te komen in de gezonde frisse lucht. Het is geen bijzondere trend meer.

Speelgoed en verlichting

Nadere bestudering van de genoemde website Top-Zwembadshop.nl leert dat er voor het onderhoud de nodige accessoires beschikbaar zijn, van speelgoed tot sfeervolle verlichting. Omdat de prijzen van een eigen opblaasbaar zwembad in het niet vallen ten opzichte van een permanent ingebouwd zwembad, is er meer ruimte voor dit soort extra’s. Bovendien zijn er diverse filialen in het zuiden van het land, voor wie liever rechtstreeks en persoonlijk advies en informatie inwint. Al verloopt de online communicatie eveneens vlot. Via telefoon, mail en chat staan de medewerkers klaar.

Tip: watertank

Het uitzoeken en bestellen doe je in een handomdraai. De zwembaden worden geleverd met filterpomp, afdekzeil en laddertje en staan binnen een kwartier klaar om gevuld te worden. Daarvoor loont het de moeite om de aanschaf van een watertank te overwegen. Deze vangt het hele jaar door regenwater op – dat valt er in genoeg in Nederland – waarmee ook andere dingen gedaan kunnen worden. De auto wassen of de tuin besproeien bijvoorbeeld. In een tijd waarin we naast meer buitenleven ook duurzaamheid nastreven, is dat een bruikbare tip.