Lotuz Dagbesteding haalt meeste geld op tijdens Oranje Fonds Collecte

Velsen – Lotuz Dagbesteding heeft dit jaar het meeste geld ingezameld van alle deelnemers aan de landelijke Oranje Fonds Collecte. De collectanten van de vereniging wisten maar liefst 3.394,91 euro op te halen. De opbrengst gaan zij gebruiken om iets extra’s te doen voor hun doelgroep; mensen met een verstandelijke beperking. In totaal werd er tijdens de collecteweek van 11 tot en met 15 juni 479.306,87 euro opgehaald door 777 organisaties. 64.898,01 euro hiervan kwam uit Noord-Holland.

Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: ,,We zijn de duizenden collectanten die hebben meegedaan aan de Oranje Fonds Collecte ontzettend dankbaar voor hun inzet. Met het ingezamelde geld kunnen wij veel projecten steunen die mensen met elkaar verbinden. Zo kunnen we ervoor zorgen dat mensen zich niet eenzaam meer voelen, uit de armoede gehaald worden of ondanks een beperking gewoon mee kunnen doen in Nederland.”

Het was de vijfde keer dat het Oranje Fonds deze landelijke collecteweek organiseerde. Deelnemende stichtingen en verenigingen ontvangen de helft van hun opbrengst en besteden dit aan hun doelstelling. Het Oranje Fonds besteedt de andere helft aan sociale organisaties in de provincie waar is gecollecteerd. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. RegioBank neemt de kosten voor het geldtransport op zich. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen besteed aan sociale initiatieven. (foto: aangeleverd)