Lokale teams strijden om Futsaltitel Velsen

Op 30 december wordt voor de achtste keer het Velser Futsal Kampioenschap voor clubteams gehouden. ,,Het is ieder jaar weer een grote happening in Sporthal IJmuiden Oost’’, vertelt Jasper van der Linden, een van de organisatoren.

Ook dit jaar belooft het weer een mooi evenement te worden. Alle lokale voetbalteams staan weer te trappelen om de strijd aan te gaan om het Velser Futsal Kampioenschap. Helaas heeft voor deze editie Waterloo afgezegd en heeft VSV zaterdag zich bereid gevonden om als invaller deel te nemen.

Naast alle lokale teams, waaronder de winnaar van vorig jaar VSV zondag, doet er dit jaar ook weer een all stars-team mee. Onder leiding van Mink Verbaan komen lokale helden uit het verleden hun kunsten vertonen. Spelers als Rick Schotvanger, Richard Plug, Edwin Schiltmeijer zullen de handen weer menigmaal op elkaar krijgen.

Het toernooi wordt voor de vierde keer mede mogelijk gemaakt door Slagerij Johan van Doorn. Vier jaar geleden hebben zij het toernooi nieuw leven in geblazen door voor de komende jaren een contract aan te gaan waarbij de kosten gedekt waren. De organisatie maar natuurlijk ook alle clubs uit de regio zijn Slagerij Johan van Doorn en zijn personeel enorm dankbaar voor dit gebaar.

Kom allemaal kijken in Sporthal IJmuiden Oost waar de spelers vrijdag 30 december vanaf 17.00 uur aftrappen. Dat doet ook Bas van Geldorp. Vanaf 18.00 uur zorgt hij voor de muziek in het prachtige Sportcafé Oost.