Life Saving Teams op het IJmuiderstrand

Sinds een aantal jaren houdt de IJmuider Reddingsbrigade in de zomer verenigingsavonden op het IJmuiderstrand. Op deze avonden wordt door de instructeurs van het zwembad en strandploegleden op een ontspannen manier gewerkt aan de conditie.

Vorige week vrijdag kwam een aantal leden van het nationale Life Saving Team naar het strand. Zo’n team bestaat uit zes leden van verschillende brigades in Nederland. Zij nemen het op tegen teams uit de rest van de wereld. Twee jaar geleden is Nederland bij het WK zevende geworden en vorig jaar tijdens het EK zelfs derde. In september van dit jaar zal het WK in Montpellier (Frankrijk) gehouden worden en zullen zij hun zevende plaats proberen te verbeteren.

De IJmuider Reddingsbrigade doet op dit moment nog niet mee aan de wedstrijden, maar na vrijdagavond zijn er wel plannen om hiervoor een team te  vormen. Die avond kwam Jeroen Koster, de organisator van de clinics, met zijn collega’s naar de post De Waecker en heeft de redders de eerste kneepjes van het Life Saving-vak geleerd. De IJRB’ers moesten drie onderdelen doen, waarbij snelheid, handigheid en een goede conditie van belang waren. Fanatiek werd er door de leden meegedaan en na twee uur kon tevreden de douche opgezocht worden.

Met een hapje en een drankje werd de avond nog eens doorgenomen en het bleek dat een ieder het erg naar zijn zin had gehad. Jeroen en zijn groep komen dit jaar ook nog een clinic geven in het zwembad. Zij doen dit net als alle andere brigadeleden vrijwillig. (foto: Ko van Leeuwen)