Lezingen en boekenverkoop in Bibliotheek Velsen

IJmuiden – In Bibliotheek Velsen is zondag van alles te doen. Het culturele seizoen is weer begonnen de activiteiten mogen door de versoepelde coronamaatregelen grotendeels weer hervat worden. Om te laten zien dat Bibliotheek Velsen zoveel meer is dan boeken, opent men zondag tijdens ‘Ontdek Velsen’ de deuren.

Bibliotheek Velsen is een plaats voor ontmoeting en debat, om je kennis te verrijken en jezelf te blijven ontwikkelen. Dat geldt voor iedereen, van jong tot oud. Hulp bij taal en lezen, maar ook hulp voor digitale vaardigheden. Een plek om te leren en te werken. Er is een juridisch inloopspreekuur, een craft café en een divers aanbod van lezingen en wekelijkse kinderactiviteiten. Het is tevens een podium voor lokale kunstenaars met exposities. Ook zijn er regelmatig sociale partners zoals Stichting Welzijn en de Hartekamp over de vloer.

Wat is er zondag te doen?

Iedereen is zondag 12 september van 10.00 tot 16.00 uur welkom in de vestiging in IJmuiden. Er is een boekenverkoop en er zijn verschillende informatiestands. Er is een inloopworkshop mindfulness, een taalspeurtocht voor het hele gezin, poëzie met augmented reality en sneltekenaar Boet van Heugten zal zijn kunsten vertonen. Ook is er een demonstratie programmeren voor de jeugd met kleine robotjes, een kraam met creatief werk van de Hartekamp te koop en je kunt de expositie ‘Vogels rondom de pier’ bekijken.

Lezingen

Wethouder Marianne Steijn verzorgt om 10.00 uur de feestelijke opening. Aansluitend gaan kinderen om 10.30 uur voorlezen in verschillende talen. Om 13.30 en 15.00 uur zijn er lezingen van respectievelijk Conny Braam (‘Inspiratie uit IJmuiden’) en Juliette Verhofstad (‘Wie was Willem Dudok?’). In de vestiging in Velserbroek is er van 13.00 tot 15.00 uur een informatiebijeenkomst van studiekringen 50+. Kijk op www.bibliotheekvelsen.nl voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)