Leerlingen verkopen cupcakes om koraaldriehoek te redden

Drie leerlingen van basisschool De Vliegende Hollander hebben een bijzondere actie gehouden met als inzet het redden van de koraaldriehoek in Zuidoost Azië.

Een opvallend project, dat voortkwam uit een eenvoudige tekenopdracht. Stan Boot, Richard Schutte en Mika Bogaard maakten op school samen een mooie tekening met koraal en vissen.

Regelmatig verschijnen nieuwsberichten in de media over het doemscenario dat over enkele tientallen jaren alle koraalriffen in de oceanen geheel verdwenen zullen zijn.

De opwarming van de aarde en de toenemende CO2-concentratie resulteren in verzuring van de oceanen, met als gevolg dat koraalriffen eerst verbleken en uiteindelijk geheel afsterven. Die boodschap heeft indruk gemaakt op de drie jongens.

Ze besloten om cupcakes te gaan bakken en die voor een euro te verkopen op de kledingbeurs die op school gehouden werd. Alles hebben ze daarvoor zelf geregeld. Het leverde een bedrag van zestig euro op, dat is gestort naar het Wereld Natuur Fonds voor het redden van de koraaldriehoek. (foto: aangeleverd)