Lars Bottelier wint goud bij Nederlandse Kampioenschappen

Velsen – Lars Bottelier van VZV heeft op vrijdag 12 april bij de Nederlandse Kampioenschappen 5 kilometer indoor beslag gelegd op de eerste plaats in een tijd van 55 minuten, 39 seconden en 64 honderdsten. Hij bleef de nummer twee 1 minuut en 29 seconden voor. 

Bottelier schreef deze titel voor de tweede keer op zijn naam nadat hij in 2016 voor het eerst de titel had gewonnen. Na twee jaar van afwezigheid op dit onderdeel pakt hij in 2019 opnieuw het goud. Over het resultaat had Bottelier echter ‘gemengde gevoelens’: ,,Ik ben blij dat ik heb gewonnen en een persoonlijk record heb gezwommen, maar ik had graag een tijd gezwommen in de 54 minuten.” 

Volgens Bottelier was zo’n tijd ook mogelijk, maar lukte het niet op het moment suprême. ,,Misschien heeft het ook te maken met alle wedstrijden van afgelopen tijd, ik was twee weken geleden nog in Israël voor een 10 kilometer en een 5 kilometer wedstrijd en zaten deze wedstrijden te dicht op elkaar.”

Bottelier verscheen ook aan de start op de 400 meter en de 800 meter vrije slag op de Swim Cup. Op de 400 meter vrije slag werd hij 20e in de C-finale in een tijd van 4:09.79. Op de 800 meter verbeterde hij zijn persoonlijk record met 2 seconden naar een tijd van 8:24.51 wat goed was voor een 8e plaats. (foto: aangeleverd)