Laatste fase Lange Nieuwstraat start op 9 januari

Op maandag 9 januari start laatste fase van de reconstructiewerkzaamheden aan de Lange Nieuwstraat in IJmuiden. 

De kruising Plein 1945/Lange Nieuwstraat/Zeeweg wordt tijdelijk afgesloten. De werkzaamheden duren tot eind maart 2017 en worden, in opdracht van de gemeente Velsen, uitgevoerd door BAM Infra Wegen.

Na de werkzaamheden heeft de Lange Nieuwstraat één nieuw wegprofiel met vrijliggende fietspaden, vanaf de rotonde Planetenweg tot aan Plein 1945. Bij de kruising met de Zeeweg worden verkeerslichten geplaatst zodat fietsers en voetgangers hier veilig kunnen oversteken naar de J.P. Troelstraweg. Ook de HOV-bus steekt hier straks de weg over. Dit is niet mogelijk voor het overige autoverkeer.

Op de kruising is tijdens de werkzaamheden geen autoverkeer mogelijk. Het doorgaande autoverkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via de Heerenduinweg. De omleidingen worden met borden aangegeven.

Fietsers en bromfietsers worden via de omliggende wegen omgeleid. Ook dit wordt met bebording aangegeven. Het is wel mogelijk voor voetgangers om langs het werk te lopen en de woningen en winkels te bereiken.

Tijdens de werkzaamheden worden de lijndiensten van Connexxion omgeleid. Dit geldt voor de buslijnen 3, 74, 75 en 82. Meer informatie over busomleidingen en tijdelijke bushaltes kunt u vinden op www.connexxion.nl. Voor eventuele vragen over het openbaar vervoer kunt u bellen naar telefoonnummer 0255-547964.