Koor Bellissimo zingt in Oud-Katholieke kerk

IJmuiden – Op zondag 19 mei zingt gemengd koor Bellissimo in de Oud-Katholieke Engelmunduskerk in IJmuiden, de ‘Deutsche Messe’ van Schubert tijdens de zondagsviering. Aanvang van de viering is 10 uur. Het adres van de kerk is Kon. Wilhelminakade 119 in IJmuiden. De toegang gratis.

Gemengd Koor Bellissimo uit Heemskerk werd eind 1958 opgericht onder de naam ”Rooms-Katholiek Gemengd Koor Heemskerk”. Omdat het koor ten onrechte nog wel eens als een kerkkoor werd aangemerkt, koos men in 1998 voor de nieuwe naam Bellissimo, een naam die associaties oproept met Italië, bij uitstek het land van de opera.

In het veelomvattende repertoire staan dan ook veel muziekwerken in het genre opera en oratorium, die worden afgewisseld door lichtere en populaire koormuziek. “Veelomvattend” omdat het koor er steeds naar blijft streven voor iedereen wat wils te brengen.

Bellissimo heeft momenteel 58 leden en staat onder deskundige leiding van dirigent Lorenzo Papolo. Lena Lelyukhina begeleidt het koor tijdens repetities en concerten op de piano of vleugel. (foto: aangeleverd)