Koen Breedveld nieuwe directeur Reddingsbrigade Nederland

Koen Breedveld wordt de nieuwe directeur van Reddingsbrigade Nederland. Hij volgt in september ad interim-directeur Luc Dietz op. Het hoofdkantoor van de hulpverleningsorganisatie is in IJmuiden gevestigd.

De nieuwe directeur is expert op het gebied van zwemvaardigheid. In 2001 is hij gestart met onderzoek naar zwemvaardigheid wat in 2013 heeft geleid tot het allereerste brancherapport over zwemmen. Het rapport is onder zijn leiding als directeur-bestuurder uitgebracht door het Mulier Instituut. Het Mulier Instituut is autoriteit op het gebied van sportonderzoek.

Voorzitter Jan Rijpstra is verheugd met de komst van de nieuwe directeur. ,,Naast zijn expertise op het gebied van zwemvaardigheid heeft Koen veel werkervaring opgedaan in het bedrijfsleven, bij de overheid en in de wetenschap. Een perfecte combinatie voor Reddingsbrigade Nederland.”

Breedveld (1964) kijkt er enorm naar uit om met zijn kennis en ervaring de belangrijke taak van de Reddingsbrigade verder uit te bouwen. ,,Reddingsbrigade Nederland bestaat 100 jaar. Het werk van die duizenden vrijwilligers is van publiek belang. Ik vind het een eer om samen met al die vrijwilligers, medewerkers en partners de organisatie een nieuwe eeuw in te loodsen.”

Breedveld volgt Luc Dietz op die sinds december actief is als ad interim-directeur. Dietz blijft tot en met het einde van het jaar verbonden in de rol van programmadirecteur, speciaal voor de samenwerking met KNRM en begeleiding van de transitie naar de nieuwe Reddingsvloot. (foto: Reddingsbrigade Nederland)