Kinderspelen en straatbarbecue in Kromme Mijdrechtstraat

IJmuiden – Bewoners van de Kromme Mijdrechtstraat hebben zaterdag samen een mooie dag beleefd met diverse kinderspelen een buurtbarbecue. Het idee daartoe ontstond enkele maanden geleden, toen de straat oranje kleurde vanwege het EK voetbal.

Toen Nederland op 27 juni van dit jaar uitgeschakeld werd in de achtste finale van het EK voetbal, door met 0-2 van Tsjechië te verliezen, werden in de Kromme Mijdrechtstraat de oranje vlaggetjes door enkele buren verwijderd. Tijdens die opruimactie ontstond het idee om iets gezamenlijks te organiseren in de straat. Een welkome afwisseling na de coronaperikelen en bovendien goed voor de saamhorigheid in de straat. Al snel ontstond het idee om een barbecue te gaan organiseren, maar men wilde ook specifiek iets doen voor de kinderen.

In een aantal vergaderingen met zes bewoners, die samen de organisatie op zich zouden nemen, zijn ideeën ontstaan en werd de haalbaarheid ervan besproken. En daarna: Aan de slag! Er werden flyers gemaakt voor zowel de kinderspelen als de straatbarbecue. Een luchtkussen en suikerspinmachine werden geregeld. Met een juf in de straat waren ook de spelletjes voor de kinderen snel in orde. Weer een ander zorgde voor dranghekken en afzetlint om de straat af te sluiten. Melding bij de gemeente Velsen werd gedaan en gelukkig werd alles op tijd goedgekeurd.

Samenwerking

Alle bewoners van de straat helpen mee, auto’s werden ergens anders geparkeerd op verzoek en vrijwilligers meldden zich aan. Wat een samenwerking! Zaterdag 4 september was het zo ver. Bij perfect weer verzamelden de bewoners zich in de ochtend om te komen helpen. Om 13.00 uur stond alles zoals bedacht was. Het feest kon beginnen! De kinderen, maar zeker ook de volwassenen hebben genoten van de skippyballen, het touwtje springen, de stoelendans, het spek happen, voetbal en andere spelletjes. Het luchtkussen en de suikerspinmachine draaiden overuren.

Overal in de straat zag je kinderen met schmink op hun gezicht; leeuwen, vlinders en Elsa uit de animatiefilm Frozen kwamen voorbij. Bij de knutseltafel werden mooie creaties gemaakt. Om 17.00 uur was het tijd om de spellen op te ruimen en te starten met de bingo en de barbecue. Al met al een fantastische dag die gezorgd heeft voor mooie herinneringen en een fijn saamhorigheidsgevoel. Met dank aan alle mensen die geholpen hebben; organisatie, vrijwilligers en de vele bezoekers. Dankzij hen allen werd het een prachtige dag. (Foto’s: aangeleverd)