Kerstvakantie in het Pieter Vermeulen Museum

Tijdens de kerstvakantie is de expositie De Afval-Experience te zien voor kinderen. In het museum leren bezoekers vanaf 4 jaar alles over zwerfafval, en vooral dat afval opruimen niet stom is maar juist stoer!

Benieuwd naar de oorsprong en symboliek van de decemberfeesten? De expositie ‘Kerstgroen’ laat op een aantal panelen zien waarom en hoe de bomen, struiken en planten die in de winter groen blijven werden gebruikt bij de decemberfeesten.

Wie de expositie bezoekt komt te weten welke bomen en planten we nu nog gebruiken en hoe dat is ontstaan. Zo gebruikten de Noormannen de maretak (mistletoe) om vrede te sluiten terwijl we er vandaag de dag onder kussen. Een aantal planten is in het echt te bekijken omdat tuincentrum Ranzijn er verschillende beschikbaar heeft gesteld.

Op zondag 23 december, woensdag 30 december en zondag 6 januari is er voor de kleintjes om 13.30 uur de poppenkastvoorstelling ‘Rommel in het bos’ (vanaf 3 jaar).

Donderdag 27 december, woensdag 2 januari, donderdag 3 januari en vrijdag 4 januari 2019 kun je van 13.30 tot 15.30 meedoen aan de knutsel-workshops: maak van blik een robot of een pennenbakje. Kosten 1,50 euro plus de entreeprijs voor het museum.

Als je alles in het museum hebt bekeken en De Afval-Experience hebt meegedaan aan alle activiteiten geef dan je persoonlijke mening en beoordeling over het museum en de tentoonstelling. Dan wordt het Pieter Vermeulen Museum misschien wel weer het leukste Kidsproof-museum van Nederland! (foto: aangeleverd)