Kerstsamenzang Santpoort in gevaar

Al meer dan 30 jaar wordt in Santpoort een traditionele kerstsamenzang gehouden. Deze traditie is ooit begonnen bij het Mosterdzaadje en vindt inmiddels plaats op het Broekbergerplein. Muziekvereniging Soli geeft al 30 jaar lang belangeloos haar muzikale medewerking aan dit evenement.

Jaarlijks op 24 december om 24.00 uur genieten een kleine 200 mensen van de kerstsamenzang op het Broekbergerplein in Santpoort om met elkaar  het Kerstfeest te beginnen. Na afloop is voor iedereen gratis glühwein en chocolademelk beschikbaar.

De afgelopen 11 jaar organiseert Soli volledig deze traditionele samenzang. Aan vrijwilligers gelukkig geen gebrek bij deze actieve vereniging, maar om nu ook nog geld te moeten gaan toeleggen gaat wel erg ver, zo oordeelt het bestuur.

Afgelopen jaren zijn enkele sponsors gestopt en Muziekvereniging Soli is dringend op zoek naar nieuwe sponsors voor dit traditionele evenement. Mocht dat dit jaar, na het wegvallen van nog een belangrijke sponsor, niet lukken dan zou helaas een einde aan deze traditie kunnen komen.

Soli wil absoluut doorgaan met de organisatie en het verzorgen van de muzikale bijdragen, maar vraagt potentiële sponsors dringend om dit evenement te redden… De voorzitter hecht eraan om te zeggen dat het echt niet om duizenden euro’s gaat.

Geïnteresseerden kunnen zich melden via secretariaat@soli.nl.