Internationaal succes voor TVIJ bij Duitse Ostseepokal

Velsen/Sörup – Afgelopen weekend was het weer zover, TVIJ vertrok naar het allernoordelijkste puntje van Duitsland voor een tweedaags trampolinetoernooi aan de Oostzee. Reizen per touringcar, overnachten in een klaslokaal en douchen in de sporthal: volgens de debutanten was het eigenlijk een soort schoolkamp, maar dan veel leuker! De TVIJ-delegatie was namelijk groter dan vorig jaar. Lieke van Vierzen, Faith van den Brande, Jeroen Vollaard en Julia de Vries mochten voor het eerst mee naar een buitenlandse wedstrijd. De overige springers (Zoë Hekelaar, Maaike Spring in ’t Veld, Britt Klous, Romana Schuring, Anouska Plas en Joy van Keizerswaard) hebben in het verleden al behoorlijk wat Ostsee-ervaringen opgedaan. Maar blijkbaar smaakt het, ondanks de primitieve voorzieningen naar meer, want zelfs al is de sporthal eigenlijk ook nog eens te laag voor onze echte toppers, geen haar op hun hoofd heeft er ook maar een seconde aan gedacht om thuis te blijven.

De nieuwkomers hebben goed gepresteerd en al hun oefeningen tot een goed einde weten te brengen. Lieke verraste iedereen met een 19e plek tijdens de individuele wedstrijd, op de voet en gevolgd door Julia op de 20e plaats en zij lieten met deze prestatie ruim ZESTIG andere deelnemers achter zich. Britt, die ondanks een matige voorbereiding vanwege haar studie en blessures een verrassend goed toernooi heeft gedraaid, bleef met een 12e plek net buiten de finale. Anouska gebruikte deze wedstrijd om haar nieuwe oefening met drie dubbele salto’s uit te proberen. Doordat de uitvoering van deze oefening nog niet optimaal was, was haar 15e plek het hoogst haalbare, maar Anouska kan zeker trots zijn op deze goede prestatie! Joy bereikte zonder veel problemen de finale. In deze finale wit ze haar zenuwen onder controle te houden, wat resulteerde in een geweldige 2e plek bij de 13/14-jarige junioren. Romana was net als in 2018 de beste dame uit het gehele seniorenklassement. Gefeliciteerd met deze overwinning, Romana!

Bij het synchroonspringen zijn er finaleplaatsen behaald door debutant Jeroen, die samen met zijn gelegenheidspartner Giorgi (TSH Heerenveen) een zeer goede 8e plek in de wacht wist te slepen. Julia en Joy behaalden een verdienstelijke 6e plek. Romana Schuring stond bij het synchroonspringen samen met haar synchroonpartner Carlijn Blekkink (TSH Heerenveen) voor de tweede keer dit weekend op het allerhoogste podium, wat een weekend! De mix-synchroonwedstrijd, een wedstrijdvorm waarbij een mannelijke en een vrouwelijk springer samen een synchroonpaar vormen is uniek voor dit toernooi. Helaas wist TVIJ in deze discipline geen finaleplaatsen te bereiken.

Behalve de springers, coaches en juryleden van TVIJ was er ook een aantal zeer enthousiaste ouders mee naar Noord-Duitsland afgereisd. Zij hebben met hun enthousiasme een geweldige bijdrage geleverd aan het hele weekend en ook zij kijken nu alweer uit naar de Ostseepokal 2020!  (foto: aangeleverd)