Inschrijving bridgecursus voor beginners

Velsen – Dit jaar bestaat bridgeclub De Jump 75 jaar. Dat vieren de leden in december op bescheiden schaal, want de laatste anderhalf jaar waren zwaar door alle coronaperikelen. Toch is de verenigingsgeest springlevend en staat een nieuwe bridgecursus op stapel.

In twaalf lessen onder leiding van een ervaren docent leren de cursisten de basisbegrippen van het kaartspel bridge. Dat gebeurt aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefenpartijen. De nadruk ligt vooral op het leren samenspelen en kennis maken met de (zeker niet moeilijke) spelregels. Al spelenderwijs krijg je het spel onder de knie en leer je je medespelers uit te dagen.

De cursus start op maandag 3 januari en vindt plaats van 19.30 tot 22.00 uur op een centrale locatie in Velsen. Alleen bij minimaal twaalf aanmeldingen gaat de cursus door. Dit om cursisten ook een realistische speelomgeving te kunnen bieden. Het inschrijfgeld bedraagt 95 euro en in overleg met de docent kun je als cursist daarbij ook een leerboek bestellen, maar dat is niet verplicht.

Iedereen kan leren bridgen, dus een leeftijdsgrens is er niet. Als er voldoende belangstelling is bij jonge deelnemers, zal de docent daar een extra begeleiding voor opzetten. Dus als er scholieren zijn, die met een groepje van vier willen deelnemen, zijn zij van harte welkom. Stuur een e-mail voor nadere informatie en inschrijven naar hajobridge@gmail.com of bel naar 06 25012588. Een WhatsApp sturen kan ook.

Kun je al bridgen en heb je zin om op maandagavond bij De Jump te komen bridgen, dan ben je van harte welkom. Je kunt je aanmelden bij de secretaris door een e-mail naar mariannevos@quicknet.nl te sturen.