In de rij voor vuurwerk

Bij Ron Stals aan de Lange Nieuwstraat stonden de vuurwerkliefhebbers maandag al vroeg in de rij. De ijzerwarenwinkel stond drie dagen lang volledig in het teken van vuurwerk. Vanaf 8 uur ‘s morgens tot 9 uur ‘s avonds werden er geen schroeven en bouten maar vrijwel uitsluitend siervuurwerk verkocht.

Eigenaar Ron Stals is blij dat Den Haag toch besloot drie dagen vuurwerkverkoop toe te staan. ,,Als we alles in twee dagen hadden moeten organiseren, zou het bijna niet te doen zijn’’, zegt hij. ,,Het is drie dagen lang hard werken.’’

In de winkel vind je voornamelijk mannen die hier hun hart komen ophalen. Met volle tassen en een grote grijns op hun gezicht verlaten zij de winkel weer. Zo ook de tienjarige Mitch Wilderom en zijn vader uit Velserbroek. Twee tassen vol knallers wachten op het moment dat het toegestaan is om af te steken. Mitch moet het echter nog wel doen met het speciale kindervuurwerk en dan nog wijkt zijn vader niet van zijn zijde. ,,Het mooiste feest van het jaar,’’ vindt Mitch. ,,Mooier dan Sinterklaas.’’ Ook de 9-jarige Hassan staat met zijn vader bij Ron Stals om vuurwerk in te slaan. Oliebollen eten doen ze niet. ,,Die lust ik niet’’, zegt Hassan. Het feest wordt met de hele familie gevierd met veel lekker eten, zoals shoarma, en snoep.

Lees het hele artikel in de Jutter en de Hofgeest van woensdag 31 december.