BankGiro Loterij gewonnen

IJmuidense wint 10.000 euro bij BankGiro Loterij

Een droom is werkelijkheid geworden voor Christa uit IJmuiden. Zij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 10.000 euro gewonnen. De winnares werd onlangs verrast met het goede nieuws.

Christa (49) vertelt: ,,Ik was op vakantie in Duitsland toen ik gebeld werd. Geweldig! Daar hebben we meteen een borreltje op gedronken. Al lange tijd zijn we toe aan een nieuw bed en die hebben we meteen besteld. Ook geven we een deel aan een dierenopvang in Griekenland voor gehandicapte dieren. Zo kunnen we ons geluk een beetje delen!”

De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten.

Met de helft van ieder lot dragen de ruim 600.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2018 ruim 74,8 miljoen euro verdelen onder 78 culturele organisaties.

(foto: aangeleverd)