IJmuidenaar gewond na mislukte vuurwerkdeal

Regio – Een 16-jarige jongen uit IJmuiden is zaterdagavond gewond geraakt na een ruzie over een vuurwerkdeal. De jongen had via internet een afspraak gemaakt met iemand aan wie hij vuurwerk wilde verkopen. Bij de ontmoeting op het Europaplein in Heemskerk ging het mis.

De IJmuidenaar ging, samen met een eveneens 16-jarige vriend van hem, om 22.00 uur naar de afgesproken plek en trof daar inderdaad de potentiële koper aan. Deze jongen gaf aan dat hij eerst even geld moest pinnen. Op dat moment kwamen er meerdere personen aangelopen die het vuurwerk van de jongens wilden afpakken. Het tweetal uit IJmuiden wilde echter eerst geld zien, maar werd vervolgens geschopt en geslagen. Uiteindelijk wisten de twee te ontkomen, ze gingen er hardlopend vandoor en hebben tijdens hun vlucht de tas met het vuurwerk weggegooid.

Rond 22.45 uur kreeg de politie een melding van een steekincident op de Parallelweg in Beverwijk. Daar werd één van de twee jongens aangetroffen. Het slachtoffer had een verwonding en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Hoe de jongen het letsel heeft opgelopen, zal door de politie onderzocht worden. De andere IJmuidenaar heeft zich later bij de politie gemeld. Getuigen van het incident kunnen bellen met 0900 8844.