IJmond Onderneemt staat weer voor de deur

Brantjes Makelaars, Libra Energy en Microtechniek zijn in de running voor de IJmond Onderneemt! Award. De winnaar wordt dinsdag 13 november tijdens een feestelijke bijeenkomst in Uitgeest bekendgemaakt. Ook de IJmond Duurzaam! Award en IJmond Werkt! Award zullen tijdens dit gratis toegankelijke ondernemersevent worden uitgereikt.

IJmond Onderneemt! is niet meer weg te denken van de ondernemerskalender. Voor de negende editie is wederom A9 Studios het decor voor een netwerkavond in feestelijke entourage. Net als voorgaande keren, zullen ook nu weer de zich onderscheidende ondernemingen uit de IJmond in het zonnetje worden gezet.

Brantjes Makelaars is, alfabetisch gezien, de eerste van drie genomineerden voor de IJmond Onderneemt! Award. Het familiebedrijf, dat al ruim een halve eeuw bestaat, is naast de woon- en bedrijfsmakelaardij, tevens actief in hypotheken en verzekeringen. Met drie vestigingen in Heemskerk, Beverwijk en Zaanstad is het de regionale marktleider in makelaardij.

Libra Energy is de tweede genomineerde. Het in Uitgeest gevestigde bedrijf is sinds 2007 actief op de Europese markt voor het opwekken en opslaan van zonne-energie en e-mobility. Libra Energy, vorig jaar goed voor een omzet van 56,6 miljoen euro, maakt een enorme groei door. Dit kalenderjaar heeft het, tot half oktober, al 350.000 zonnepanelen verkocht.

Het in 1958 opgerichte Microtechniek is de derde kanshebber op de prestigieuze ondernemersprijs. Het Beverwijkse bedrijf is een groeiende machinefabriek en serviceorganisatie, die zich richt op de fabricage van machines en machineonderdelen. Tevens is het gespecialiseerd in revisie, reparatie, onderhoud en beheer van werktuigbouwkundige installaties.

Het thema van IJmond Onderneemt! is dit keer Ondernemen in een disruptieve economie. Stand-up filosoof Martijn Aslander, die verbinder van mensen, informatie en ideeën is, zal hierover een mooi betoog houden. Zowel in zijn publicaties als op het podium laat hij de ongekende mogelijkheden zien van de huidige netwerksamenleving voor mens en arbeidsmarkt.

,,De nieuwe renaissance, waarin kennisverspreiding sneller gaat dan ooit, biedt enorme kansen voor mensen om zich bottom-up te organiseren’’, zegt Aslander. ,,Het geeft mogelijkheden om sneller, efficiënter en zonder bureaucratie dingen voor elkaar te krijgen en oplossingen te vinden voor moeilijke vraagstukken.’’

De genomineerden voor de Ijmond Werkt! Award zijn Microtechniek (uniek, twee keer genomineerd), Budget Broodjes en ETOS in samenwerking met Olympia uitzendbureau. Alle drie hebben een structurele basis gecreëerd voor medewerkers van IJmond Werkt!.

Voor de IJmond Duurzaam Award zijn De Broedmachine, Flexcorail/E&W Plus en Van der Meij Infra Groen en Veiligheid genomineerd. De genomineerden van dit jaar laten alle drie zien dat het realiseren van een duurzaam bedrijfsgebouw allang geen toekomstmuziek meer is.

Dagvoorzitter van IJmond Onderneemt! is gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Jaap Bond. Wilt u als ondernemer 13 november ook aanwezig zijn? Meld u dan via www.ijmondonderneemt.nl snel aan. Aanvang is 16.30 uur.

IJmond Onderneemt wordt georganiseerd door OV IJmond, IJmond Werkt!, Omgevingsdienst IJmond en businessmagazine IJmondiaan. Hoofdsponsor is Rabobank IJmond. GreenBiz IJmond is tevens sponsor en Haprotech sponsort de prijzen. (foto: aangeleverd)