IJmond-gemeenten praten met inwoners over uitstoot Tata Steel

Op dinsdag 11 december organiseren de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen een gesprek met inwoners over de uitstoot bij Tata Steel. Het resultaat van de avond is een advies aan de overheid en het staalbedrijf.

De bijeenkomst vindt plaats in het Rabobank IJmond Stadion, Minister van Houtenlaan 123 in Velsen-Zuid. De avond start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De avond staat niet in het teken van uitleggen, maar met name van ophalen, luisteren en gesprekken voeren.

De IJmond-gemeenten hopen op een goed gesprek over de verwachtingen die omwonenden hebben van Tata Steel, de provincie Noord-Holland en de gemeenten. De opzet van de avond is anders dan eerdere bijeenkomsten over dit onderwerp. Er wordt gestart met een korte gezamenlijke aftrap waarna de aanwezigen in groepen van maximaal 15 personen in gesprek gaan.

Inwoners kunnen hun zorgen, mogelijke oplossingen en vragen kwijt en erover in gesprek met andere inwoners en enkele betrokken partijen. Bij de avond zijn de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, de Omgevingsdienst IJmond, Tata Steel, provincie Noord-Holland, de GGD en de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen aanwezig. (foto: Tata Steel)