Huisartsen overhandigen geschenk aan bestuur Kuba Moskee

IJmuiden – Vorige week donderdag hebben de huisartsen Joustra, Mulder, Stet en Verkouteren een geschenk aangeboden aan voorzitter Mehmet Bişgin en de imam van de Kuba Moskee aan de Planetenweg. De huisartsen van praktijk Het Baken mochten in de afgelopen periode gebruik maken van de Kuba Moskee. Hiervoor tonen ze nu hun dankbaarheid.

De vaccinatie met betrekking tot de jaarlijkse griep- en pneumokokkenvaccinatie en in het voorjaar de vaccinatie tegen COVID-19 kon door de maatregelen tegen corona niet verantwoord plaatsvinden in de huisartsenpraktijk. Praktijkmanager Adrie Schaap-de Jong heeft contact gezocht met het bestuur van de Kuba Moskee. Dit heeft geleid tot een prettige samenwerking.

Tijdens het bezoek aan de moskee vertelde de voorzitter donderdag dat bij hem een brief is binnengekomen van een patiënt. Daarin werd waardering uitgesproken over deze mooie uiting van samen sterk in de wijk. Adrie Schaap-de Jong: ,,Er waren positieve reacties tijdens de vaccinatiedagen. Voor veel van onze patiënten was het de eerste keer om in een moskee te komen. Wij zijn oprecht blij en tevreden over de samenwerking en gaan in de maanden oktober en november van dit jaar de vaccinatiedagen weer in de Kuba Moskee doen.’’ Sjoerd Joustra bood de voorzitter van de moskee en de imam een mooi aandenken aan de samenwerking aan. (Foto: aangeleverd)