Groot openluchtpodium erbij op Dance en Dutch Valley

House staat centraal op 23ste Dance Valley

Dance Valley keert zaterdag terug naar de roots. Het oudste dancefestival van Nederland heeft dit jaar gekozen voor een ‘housy’ programmering met een muzikale mix tussen het Dance Valley-dna en de trends van nu. Daarnaast is er meer aandacht besteed aan entertainment, acts en decor dan de bezoekers gewend zijn.

,,We beperken ons niet enkel tot de top-dj’s, maar hebben ook gekozen voor live-acts en bekende popartiesten die de sound van nu bepalen op de radio en online streamingdiensten’’, aldus een woordvoerder van organisator UDC. ,,Op het hoofdpodium staan dit jaar legendarische artiesten zoals Housequake (Erick E en Roog), Roger Sanchez en ex-Swedish House Mafia-artiest Steve Angello.’’

,,De pop/dance wordt vertegenwoordigd door Lost Frequencies, bekend van de hits ‘Reality’ en ‘Are you with me’. De Australiër Timmy Trumpet maakt zijn debuut op Dance Valley met zijn unieke liveshow waarin hij zijn dj-skills combineert met trompet spelen. Hitmachines Lucas & Steve vertegenwoordigen de deep en future house.’’ De 23ste editie van Dance Valley wordt afgesloten door Blasterjaxx.

Het festival in de Velsen Valley telt dit jaar negen podia waarop meer dan 130 dj’s en acts optreden. Deep House & House is het domein van onder meer Watermät, Mr. Belt & Wezol en Chocolate Puma. René ter Horst van Chocolate Puma hoeft niet ver te reizen voor zijn 25ste jubileumfeestje. De in IJmuiden woonachtige dj/producer kan gemakkelijk op de fiets naar het festivalterrein komen, maar zal dat vanwege zijn drukke tourschema waarschijnlijk niet doen. Ter Horst en zijn muzikale partner Gaston Steenkist draaien op festivals over de hele wereld.

Op Urban & Live is Lil’ Kleine de opvallendste naam. Andere stages zijn Future House & EDM, Crossover & Eclectic, Crazyland, Freestyle en Hardstyle & Hardcore. Net als vorig jaar heeft het populaire HQ ook weer een eigen podium. Hier draaien onder meer de JP, Yoji Biomehanika en Tom Harding. Zij gelden voor veel fans als de ‘legends’ van het Velsense festival.

Dance Valley duurt van 12.00 tot 23.00 uur. Tickets kosten 65 euro (exclusief voorverkoopkosten) en zijn verkrijgbaar via www.dancevalley.com. (foto: Friso Huizinga)