Hoosbui geen spelbreker op uitverkocht Dutch Valley

Een flinke hoosbui of niet: de zevende editie van Dutch Valley gaat de boeken in als een groot succes. In de loop van de dag meldde organisator UDC dat het festival was uitverkocht.

Vanaf het moment dat de hekken open gingen was het gezellig druk in de Velsen Valley. Op negen verschillende podia traden meer dan honderd artiesten op, variërend van Willeke Alberti tot Typhoon. Diverse artiesten, waaronder André Hazes (Junior), Wolter Kroes en publiekslieveling Tino Martin, waren op meerdere podia te zien.

Dutch Valley werd afgesloten door The Partysquad. Aan het begin van hun optreden begon het hard te regenen, maar de meeste bezoekers wisten zich droog te houden met een paraplu of poncho. De sfeer was vrijwel de hele dag feestelijk.

‘Het grootste festival van Nederlandse bodem’ trok naar schatting 25 duizend bezoekers. In 2016 waren dat er nog 34 duizend, maar dit jaar bleef de tweede vallei dicht. Dit deel van het terrein wordt alleen gebruikt voor de uitverkochte editie van Latin Village. (foto: Friso Huizinga)