IJmuiden – Hollandse Nieuwe is vers van het mes op zijn best. Ook dit jaar verzorgt het team van De Volendammer, bestaande uit Kyle, Henk, Floris en Corina, deze lekkernij van topkwaliteit. De zaak heeft een jarenlange reputatie en maakt die ook dit jaar uiteraard waar. Als een ware haringkunstenaar snijdt Kyle elke haring met veel liefde voor het vak.
In hooguit anderhalve maand tijd halen de vissers uit Denemarken en Noorwegen de haringvangst voor het hele jaar binnen. Dat luistert nauw, want het vetpercentage moet precies goed zijn. Als dat percentage boven de 16 ligt, mag de haring als Hollandse Nieuwe verkocht worden. De Hollandse Nieuwe van dit jaar overtreft alle verwachtingen. Heerlijk vet (ongeveer 22 procent) en romig van smaak, echt een geweldige traktatie voor iedere haringliefhebber. En nog gezond ook, want haring bevat gezonde vetten die ons helpen beschermen tegen hart- en vaatziekten. Het omega-3-vetzuur ‘DHA’ in haring ondersteunt zelfs het functioneren van de hersenen!
Het team van De Volendammer zorgt er steevast voor dat de klanten het allerbeste krijgen. Dat geldt uiteraard niet alleen voor de Hollandse Nieuwe, maar voor het complete assortiment van De Volendammer. De altijd vriendelijke Floris verzorgt voor de liefhebbers een heerlijk korenwijntje voor bij de haring. Redenen genoeg dus om snel langs te komen bij De Volendammer aan de Cepheusstraat 29 in IJmuiden. De Hollandse Nieuwe is hier overigens ook verkrijgbaar als mooi opgemaakte schotel, inclusief uitjes en zuur. Perfect om op tafel te zetten bij elke feestelijke gelegenheid. Bekijk op www.devolendammer.nl ook eens de andere visschotels en luxe visspecialiteiten. Bestellingen kunnen ook via de website geplaatst worden.
Foto: aangeleverd