Historisch weekend in Bunkermuseum

IJmuiden – Traditioneel organiseert het Bunker Museum IJmuiden ieder jaar het Historisch Weekend, genaamd Occupation and Liberation WN2000. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende re-enactment verenigingen.

Dit jaar wordt er aandacht besteed aan Operation Overlord. Het is namelijk 75 jaar geleden dat geallieerden militairen landden op de stranden van Normandië. Deze operatie, ook wel bekend als D-day, vond plaat op 6 juni 1944 en was het begin van de bevrijding van Europa.

Dit stukje geschiedenis wordt uitgebeeld door verschillende re-enactment groepen. Zo zijn er natuurlijk aanwezig de Duitse en geallieerde ‘tegenstanders’, maar ook een groep die het Franse verzet in de oorlogsjaren uitbeeldt. 

Het bunkermuseum is op 15 juni geopend van 11.00 uur tot en met 21.00 uur (kassa sluit om 20.00 uur) en op zondag 16 juni zijn de deuren geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Parkeren: Betaald: Seaport Marina IJmuiden (einde Badweg). Gratis: Kromhoutstraat, Westonstraat (begin Badweg). Beide circa 400 meter lopen vanaf het museum. Entree: zie www.bunkermuseum.nl. Adres: Badweg nr. 38 in IJmuiden.  (foto: Ruud Pols)