Visser

Het voorbereiden van karpervissen

PARTNERBIJDRAGE

Wanneer het mooie weer begint, komen alle karpervissers uit hun winterslaap. Tijdens de koudere maanden zijn vaak de nodige voorbereidingen voor het karpervissen al getroffen zodat er tijdens het mooie weer er volle bak gevist kan worden. In de winter worden de onderlijnen geknoopt, de tackleboxen opgeruimd, de molens schoongemaakt en de lijn vervangen. Vanaf het moment dat de watertemperatuur omhoog gaat, zullen de karpers een stuk actiever worden! Voornamelijk de ondiepe stukken van een water zijn in het voorjaar erg populair. Dit komt doordat de watertemperatuur in het voorjaar erg snel opwarmt. De karpers zullen vaak naar deze ondiepe sectoren trekken om op te warmen! Ook zullen in deze ondiepe stukken het natuurlijk voedsel makkelijker te vinden zijn voor de karper wanneer de complete natuur uit zijn winterslaap komt.

Karpervissen is het vroege voorjaar

Het mooie van het karpervissen in het vroege voorjaar is dat het een stuk rustiger is aan de waterkant dan tijdens de zomermaanden. Wel is het erg belangrijk om de watertemperatuur nauwlettend in de gaten te houden. Tijdens een lage watertemperatuur is het bij karpervissen erg belangrijk om niet te veel te voeren. De karpers zullen namelijk erg snel verzadigd raken. Ook is het belangrijk dat het aas dat gebruikt wordt, licht verteerbaar voor de karper is. Vismeel gerelateerde producten zijn erg zwaar verteerbaar. Belangrijk is dat tijdens het karpervissen in het vroege voorjaar hier rekening mee wordt gehouden!

Karpervissen met partikels karper in het voorjaar

In het voorjaar kan het erg succesvol zijn om met bepaalde partikels karper aan de slag te gaan. Partikels karper zijn doorgaans licht verteerbaar en hierdoor prima inzetbaar in het voorjaar. Soorten als maïs, hennep, boekweit, dari, tarwe en duivenvoer zijn prima partikels voor het karpervissen. Belangrijk is om deze partikels karper te weken en te koken voor gebruik. Hierdoor worden deze partikels karper verteerbaar voor de karper. Wanneer de watertemperatuur omhoog schiet, zijn er ook een aantal andere partikels karper die ontzettend goed werken! Zo zijn tijgernoten en pinda’s een super aas in het late voorjaar en najaar. Deze partikels karper zijn iets zwaarder verteerbaar en bevatten meer vetten. Deze vetten zijn belangrijke voedingsstoffen voor de karper. Dit maakt het aas dan ook zo succesvol!

Tevens is het ook mogelijk om boilies met partikels karper te kopen. In deze boilies zijn kleine stukjes partikels karper verwerkt. Dit zorgt er dan ook voor dat dit product ontzettend goed met partikels gecombineerd kan worden. Tevens zijn veel karper vissers ook een groot voorstander van het combineren van diverse boilies met verschillende soorten partikels. Het voordeel is dat de kleine stukjes partikels er voor zorgen dat karper tijdens het karpervissen langdurig op de voerstek aanwezig is om de kleine deeltjes op te eten. De grotere boilies zijn ook iets minder witvis gevoel, wat vooral op kanalen en grote meren een ontzettend voordeel kan zijn!