Hele school staat op voor Dennis 't Hart

Een sponsorloop samen met alle kinderen van CBS Het Kompas locatie West om papa beter te laten maken in Amerika. Dat is leuk, maar ook spannend en eigenlijk ook een beetje raar vinden Sam, Liz en Evi die aan de ontbijttafel vooruitblikken op de veelbelovende dag die voor hen ligt.
De leerlingen van de school vonden zo ontzettend veel mensen bereid om hen te sponsoren, dat de lay-out van de intekenlijst te klein bleek te zijn en er extra namen bij werden gekrabbeld. Dit illustreert de inzet en het enthousiasme van kinderen, ouders en leerkrachten om op te staan voor vader Dennis ’t Hart die door een liquorlekkage 23 uur per dag aan bed gekluisterd is.
Eenmaal op het schoolplein vertelt een kleuter dat ze gaan ‘werken’ voor de zieke vader van zijn klasgenootje. Juf Hanneke, die ook meedoet,  legt de gedachtegang  uit: ‘Met het rennen van rondjes over het parcours op het schoolplein verdienen de kinderen geld, dus zijn ze als het ware aan het werk.’
‘Klaar voor de start’ van Kinderen voor Kinderen schalt door de speakers en daar rennen de kinderen zo hard als hun beentjes hen kunnen dragen. Hand in hand gaan ze, met rode konen, de kaart voor de stempelpost wapperend om hun pols. Een enkeling is zo geconcentreerd aan het rennen dat hij met het puntje van zijn tong naar buiten de post gewoon voorbij rent.
Na afloop krabt een moeder zich achter haar oor en zegt dan lachend: ,,Wat zijn er veel rondjes gerend! Ik heb ingezet op 10 Euro per rondje. Ik dacht als mijn dochter 3 rondjes rent is het veel, niet wetende dat het er 14 zouden worden.”
In de zon glanzen de ogen van Dennis. Op een spandoek, want erbij zijn kan hij door zijn ziekte niet.
Dankzij deze fantastische actie staat de financiële tussenstand op www.unitedfordennis.nl weer een geweldig stuk hoger.