Heel Velsen Leest

Voorlezen is goed voor ieder kind. Juf Sjoerdtje Rasmussens is onderwijsassistent op Waldorf aan zee, leest haar drie kinderen maar al te graag voor en is gek op kinderboeken. Ze schrijft er voor haar werk een blog over en iedere maand een column in deze krant. Vanwege Kinderboekenweek deze week een extra editie.

Ja! De leukste week van het jaar is aangebroken. De Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema: worden wat je wil. Ik heb een aantal geweldige boeken voor jullie gelezen die in dit thema passen.

Ik begin graag met het prachtige boek van Thé Tjong-Khing. Het mysterie van het steenhouwertje. Dit boek gaat over de prachtige koepel kathedraal in Haarlem. Wij ontmoeten Markus en zijn vader. Die laatste werkt mee aan de restauratie van de Koepel Kathedraal. En als Markus een beitel moet terug brengen aan de steenhouwer ontvouwt er zich een prachtig avontuur. De tekeningen bij dit verhaal zijn zo mooi. Alleen daarin zou je al kunnen verdwalen. Dit boek is echt een aanrader voor kinderen vanaf 4 jaar en uitgeven door Leopold.

De tweede titel is Later wil ik klein worden. Geschreven door Job van Gelder. In dit boek staan zestien gedichten over wat je later allemaal zou kunnen worden. Op de achterkant van het boek staat het volgende gedicht:

Later lijkt mij best wel fijn, want je kunt dan alles worden. Dus word ik als ik groot ben gewoon weer lekker klein.

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en is uitgegeven door Condor.

De laatste titel die ik graag met jullie wil delen is Een baan voor Boris geschreven door Romina Rollhauser en Caren Peeters. We leren Boris kennen in dit boek. Hem wordt steeds de vraag gesteld, wat wil je later worden. Maar eigenlijk heeft hij geen idee. Hij maakt kennis met verschillende beroepen en uiteindelijk besluit hij dat hij nog maar even blijft zoals hij is. Bijzonder, blij, briljant, bemind, bijdehand, beltegoed, bezig braaf en af en toe brommerig. Een heel fijn boek om voor te lezen aan wat oudere kleuters, doordat er erg veel tekst in staat. Maar de tekeningen helpen bij het begrijpen van de tekst. Vanaf 4 jaar en uitgegeven door De vier windstreken.

Ik wens jullie allemaal een fijne Kinderboekenweek en veel leesplezier!

(Foto: aangeleverd)