Heel Velsen Leest

Velsen – Dit voelt toch wel als zomer he. Wat een heerlijke temperaturen. Nog vier weken en dan begint ook hier de zomervakantie. U hoort vast vaak over de ontlezing van de jeugd. En de zorgelijke ontwikkeling van het leesniveau bij jongeren. Wist u dat wij ouders, leerkrachten, bibliotheekmedewerkers echt iets kunnen betekenen voor de jeugd als het gaat om hun leesontwikkeling? Geef het goede voorbeeld! Een kind dat ziet dat zijn vader of moeder leest, zal dat gedrag overnemen. Als het kind ziet dat de ouder altijd op telefoon of tablet aan het kijken is, zal het dat gedrag overnemen. Dit is een reden voor mij om nog niet te zijn overgestapt op een e-reader. Voor een kind ziet dat eruit als een tablet. Deze zomer is er weer een toffe actie in bibliotheek; vlaggetjeslezen. En ook voor volwassenen heeft hebban.nl een zomerlezenactie. Dus geen excuses meer om lekker te gaan lezen in de zomer! Bijvoorbeeld het volgende boek;

Nina Beachbabe, geschreven door Jette Schroder. Dit is het derde deel in de BFF-serie. Een boekenserie voor meiden van 10 jaar en ouder die geen zin hebben in fantasy of romances. Dit boek gaat over vriendschap, nieuwe kinderen ontmoeten en een verhuizing vlak voor de zomer. Wanneer Nina’s ouders besluiten vlak voor de zomervakantie te verhuizen naar de andere kant van het land te verhuizen, kan Nina haar vakantie niet nog beroerder worden. Ze is woest op haar ouders! Maar in haar nieuwe dorp ontmoet ze Jet. Een vrolijke tiener die graag naar het strand gaat. Jet neemt Nina mee naar de strandtent en al gauw wordt Nina opgenomen in een hechte vriendengroep. Liep ze nou maar niet steeds de chagrijnige surfdude Jonas tegen het lijf. Het boek is geschikt vanaf 10 jaar en uitgegeven door Harper Collins Holland.

Ben je nou meer van het op stap gaan met je kinderen, neem dan Expeditie stad mee naar buiten. Sarah Devos heeft al heel wat natuurboeken op haar naam staan. Eerder schreef ik al over Expeditie natuur. Dit boekje heeft fantastische zoekkaarten die je kunt gebruiken in de stad. Denk daarbij aan een straatnamensafari, Als-dan-tocht, streepjessafari of Expeditie stad internationaal. Het boek Expeditie stad wordt uitgegeven door Davidsfonds infodok en is geschikt voor alle leeftijden.

Veel leesplezier deze zomer!