Hans Klok onthult bijzondere foto Ed Geels

De Velsense fotograaf Ed Geels bedacht dit voorjaar een even ludiek als bijzonder plan. Hij wilde de foto die in 1963 gemaakt is van de opening van de Stadsschouwburg Velsen – het Rex-Theater voor film en theater kwam in handen van de gemeente en werd op 17 september 1963 feestelijk geopend – opnieuw ensceneren. Met oog voor nostalgie maar met mensen en auto’s van nu. De opmerkelijke fotoshoot in en om de Stadsschouwburg vond eind juni plaats en duurde de hele middag en avond.

Nu het feestelijke jubileumseizoen op het punt van beginnen staat, is het logisch dat ook de speciale foto van Ed Geels een plek krijgt in de jarige Stadsschouwburg. IJmuidenaar en ’s werelds snelste illusionist Hans Klok, die op magische wijze het theaterseizoen inluidt, zal op donderdag 9 oktober om 19.15 uur, voorafgaand aan zijn voorstelling, de foto in het bijzijn van de fotograaf en de figuranten onthullen. En dat is niet het enige nieuwe in de jarige Stadsschouwburg. Bij de voorstelling van Hans Klok zal het publiek voor het eerst mogen plaatsnemen op de nieuwe theaterstoelen die deze zomer geplaatst zijn! De theaterzaal heeft ook een facelift gekregen: de zaal is diepblauw geschilderd en heeft een dofgouden balkon gekregen, waardoor zij de sfeer ademt van de jaren dertig.

Kaarten voor Hans Klok voor donderdag 9 en vrijdag 10 oktober zijn online te bestellen via www.stadsschouwburgvelsen.nl.