Gouden Kantineschaal voor Tender College

Vorige week donderdag waren er twee mooie redenen voor een feest met de leerlingen van het Tender College, want de vernieuwde aula werd officieel geopend én de Gouden Kantineschaal werd onthuld door wethouder Marianne Steijn.

Al een paar weken voor de zomervakantie begon de grondige renovatie van de lokalen en van de aula. Niet alleen werd die ruimte vergoot door twee lokalen op te offeren en de leerlingen toegang te geven tot de patio, maar er werden ook grote zit- en hangplekken gerealiseerd.

Om de Gouden Kantineschaal toegekend te krijgen door het Voedingscentrum moet men aan speciale voorwaarden voldoen, waaronder het hebben van een watertappunt voor de leerlingen en het verstrekken van gezonde producten.

Het bijzondere bij het Tender College is dat de gezonde broodjes en snacks door de leerlingen gemaakt worden in de eigen keuken en ook verkocht worden door de leerlingen. Hiervoor is een loket gemaakt in het restaurant van de school, zodat er een mooie verbinding is met de aula.

Naast deze verkoop krijgen de leerlingen ook twee keer in de week gratis fruit en wordt er in de lessen aandacht besteed aan een gezonde leefstijl.

Met voor elke leerling een gezonde hap en een heerlijke smoothie werd het een gezellig feest. (foto: Mattijs Kuiper)