Geslaagde clean up in Spaarnwoude met OBS De Pleiaden

Spaarnwoude – Op 15 september staken leerlingen uit groep 7 van OBS De Pleiaden uit IJmuiden de handen uit de mouwen. Ze hielpen met het opruimen van zwerfafval in Spaarnwoude. Samen met Bram Diepstraten, vicevoorzitter van Recreatieschap Spaarnwoude en wethouder in de gemeente Velsen, gingen ze van start. Met elkaar ruimden ze drie zakken vol zwerfafval op bij het populaire zwemstrandje de Peddelpoel.

Recreatieschap Spaarnwoude organiseerde de ochtend in het kader van World Cleanup Day. Na de motiverende woorden van Bram Diepstraten ging de klas vol energie van start met het prikken van zwerfafval. Ook kregen de leerlingen les van de boswachters Spaarnwoude, Noelle Kroon en Astrid Lasschuit. Zij vertelden de leerlingen over het werk van de boswachter en de impact van zwerfafval op natuur, mens en dier. Er werd een quiz gedaan en de kinderen werden aan het einde van de ochtend getrakteerd op wat drinken en een plak ontbijtkoek.

Bram Diepstraten: ,,Het is belangrijk om kinderen bewust te maken van de impact van zwerfafval op de natuur. Om die reden heeft het recreatieschap deze zomer ook campagne gevoerd, gericht op gezinnen met kinderen, om Spaarnwoude zwerfafval vrij te houden. Jong geleerd is immers oud gedaan!” Meer informatie over Spaarnwoude en de zwerfafvalcampagne is op www.spaarnwoude.nl te vinden.

Op de foto:
Bram Diepstraten en de leerlingen uit groep 7 van OBS De Pleiaden. (Foto: Shanine Roosingh)