Garageverkoop om zwerfkattenopvang te financieren

Velsen – Zondag wordt van 12.00 tot 16.00 uur een garageverkoop gehouden om de zwerfkattenopvang te financieren. Te koop zijn onder meer zo goed als nieuwe dameskleding en schoeisel, maar ook diverse lekkernijen. Met het geld kunnen de opgevangen zwerfkatten van voer en medische zorg worden voorzien.

De Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden is een vrijwilligersorganisatie die verwilderde zwerfkatten castreert en bijvoert. Tamme katten herplaatsen ze en gewonde katten kunnen bijkomen in de noodopvang in Velsen-Noord. Daar wonen ook katten die nergens welkom zijn omdat ze onzindelijk zijn, extreem bang of juist agressief. De afgelopen twee jaar was het financieel aanpoten voor de stichting. Zo ging door de coronamaatregelen de jaarlijkse collecte niet door. Dat is een tegenslag voor de organisatie die afhankelijk is van donaties. Dagelijks is voor zo’n 120 zwerfkatten kilo’s voer nodig. De maandelijkse dierenartsrekeningen bedragen gemiddeld tweeduizend euro.

Een eerdere editie van de garageverkoop ten bate van Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden.

Dierenlot

Gelukkig kan de kattenopvang rekenen op hulp van Stichting Dierenlot. Dit is een landelijke organisatie die regionale dierenopvangcentra ondersteunt en waar Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden beneficiant van is. Zo stimuleert Dierenlot deelnemende clubs door de opbrengst van allerlei inzamelacties te verdubbelen. De organisaties krijgen daarvoor de tijd tot Kerstmis, onder de naam Christmas Challenge. De IJmuidense kattenvrienden besloten direct iets op poten te zetten rond Werelddierendag. Vrijwilligers hebben heerlijke Noorse wafels, appeltaart en kattenkoekjes gebakken en er is verse appelmoes te koop. Kleinere gasten kunnen zich zelfs laten schminken. Bezoek aan de katten in de opvang is echter niet mogelijk.

Locatie

De vrijwilligers hopen zoveel mogelijk geld in te zamelen, zodat Stichting Dierenlot dit aan het eind van het jaar kan verdubbelen. De garageverkoop vindt plaats ter hoogte van het adres De Lethstraat 1b in Velsen-Noord. (Foto’s: aangeleverd)