Refurbished

Ga voor duurzaam met refurbished

PARTNERBIJDRAGE

Het is belangrijk voor de toekomst om duurzaamheid te omarmen. Gelukkig beseffen we ons steeds meer dat de aarde steeds warmer wordt en het nu echt nodig is om actie te ondernemen. Maar waar begin je nou als individu? Gelukkig kun je heel simpel en klein beginnen, denk bijvoorbeeld aan 2 minutes korter proberen te douchen, of de fiets te pakken bij het boodschappen doen in plaats van de auto. Maar ook het kiezen voor een refurbished telefoon is manier op jouw steentje bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame samenleving.

Wat is een refurbished iPhone?

Een refurbished iPhone is een telefoon die al een vorige eigenaar gehad heeft, opgekocht is door een professioneel bedrijf die vervolgens deze telefoon door experts laat controleren, repareren en schoonmaken. Het toestel wordt op deze manier een tweede leven ingeblazen om er zo een tweede eigenaar heel erg blij mee te maken. Dit zorgt ervoor dat deze telefoons geen stof gaan verzamelen in een latje in je kamer of dat ze weggegooid worden en in de vuilnis belanden.

Refurbished iPhone = Duurzaam

Doordat er nieuw leven geblazen wordt in zo’n iPhone is het ook niet nodig om grote hoeveelheden nieuwe telefoons te produceren. Dit effect was goed te zien bij de iPhone 12 mini, waarvan de productie vroegtijdig werd stilgelegd. Dit was een goede stap voor het milieu want het produceren van een iPhone komt met zo’n 62 kg aan CO2 uitstoot. En dan wordt bij de productie ook een hoop schaarse grondstoffen gebruikt. Door een refurbished iPhone te kopen zorg jij ervoor dat deze belasting op onze milieu zal afnemen.

Goed voor je portemonnee

De prijs van telefoons worden steeds duurder en worden ook ieder jaar weer uitgebracht, dat terwijl de verschillen soms heel minimaal zijn. Vroeger was het heel normaal om iedere 2 jaar een nieuwe telefoon aan te schaffen wanneer je abonnement verliep, maar dat is in deze tijd helemaal niet meer nodig. Een nieuwe iPhone kost al gauw meer dan €1000 en dat is een groot bedrag, zeker als je weet dat je voor minder van €500 al een refurbished iPhone hebt. Als je iets meer budget hebt dan kun je voor €595 zelfs een iPhone 11 refurbished aan de haak slaan! 2 jaar geleden uitgebracht en beschikt over alle features die de iPhone 12 ook heeft, maar dan een paar honderd euro goedkoper.

Zo goed als nieuw, 3 jaar garantie

Mocht je nog twijfels hebben, dan willen we je eraan herinneren dat refurbished telefoons enkel door experts worden gecontroleerd. Denk hierbij aan een grondige controle van bijvoorbeeld de camera, microfoon en touch screen. Uiteindelijk wordt de telefoon op meer dan 50 technische punten gecontroleerd. Mocht er toch iets stuk gaan, dan ben je verzekerd van kwaliteit en service. Een webshop zoals Refurbished.nl biedt namelijk 3 jaar garantie bij alle aankopen in hun webshop. Je krijgt dus dezelfde service en zekerheid als je de telefoon nieuw had gekocht, alleen dan is deze aankoop beter voor je portemonnee en het milieu!