Frans onderdeel Vrolijk Groep bouwt innovatieve trawler

France Pélagique, onderdeel van de Cornelis Vrolijk Groep uit IJmuiden, heeft een overeenkomst getekend met het Noorse Havyard Ship Technology om een innovatieve pelagische trawler te bouwen. De oplevering van het schip wordt verwacht in december 2018.

Het nieuwe schip vervangt één van de twee onder Franse vlag varende trawlers van France Pelagique. Deze zijn allebei gebouwd aan het begin van de jaren ’80. De overeenkomst bevat een optie voor de bouw van een tweede schip.

France Pélagique heeft het 80 meter lange schip ontworpen in nauwe samenwerking met het Nederlandse ontwerpbureau ASD. Havyard draagt intensief bij aan de voortzetting van deze werkzaamheden door middel van de verdere detail-engineering  van het ontwerp.

Havyard is zeer verheugd met dit strategisch belangrijk contract voor één van de kernbedrijven van de groep. ,,We zijn erg blij dat ons zo’n prestigieus project wordt gegund. We hopen te voldoen aan de hoge verwachtingen van France Pélagique en een langdurige relatie op te bouwen”, zegt verkoopdirecteur Lars Conradi Andersen. ,,De werkzaamheden starten onmiddellijk, waarmee de werf voor geheel 2018 van werk is voorzien.”

De nieuwe trawler wordt uitgerust met de nieuwste technologieën voor duurzame visserij en efficiënte verwerking van pelagische vissoorten, zoals haring, makreel en blauwe wijting. Het schip heeft diverse noviteiten op het gebied van veiliger werken voor de bemanning en het verhogen van energie-efficiëntie.

,,Met dit nieuwe schip versterken we onze ambitie om te vissen met oog voor de toekomst: met behoud van gezonde visbestanden, het minimaliseren van de milieubelasting en met betrokken en trotse mensen”, zegt Antoine Dhellemmes, managing director van France Pélagique. ,,We kijken uit naar deze nieuwe ontwikkeling voor France Pélagique op haar 30ste verjaardag in 2018.”  (foto: Cornelis Vrolijk Groep)