Franciscus wint schoolbasketbaltoernooi

De Franciscusschool uit IJmuiden-Oost  is maandag winnaar geworden van het 32ste schoolbasketbaltoernooi van de gemeente Velsen. Het team kreeg in de halve finale te maken met een geduchte tegenstander: Rozenbeek 1 uit Velserbroek.

Dat duel eindige in een gelijkspel en dus moesten er vrije worpen worden genomen. Dat deed de Franciscus beter. De tegenstander in de finale moest komen uit het duel Brederode Dalton uit Santpoort-Zuid en Vuurtoren-Oost uit IJmuiden. De IJmuidenaren kwamen als overwinnaar uit de strijd.

De finale was spannend tot het laatste fluitsignaal, maar de Franciscusschool had net iets meer klasse in huis en zegevierde verdiend met 8-6 over het team van Vuurtoren-Oost. Dat betekende dat de kinderen van de Franciscus de wisselbeker in ontvangst mochten nemen. Na jarenlange afwezigheid pakte deze school meteen de hoofdprijs, mede door de inzet van de leerkrachten Pullens en Haer.

Tijdens de prijsuitreiking werden alle coaches, scheidsrechters en publiek bedankt voor hun inzet op deze lange dag. Maar vooral was de bewondering groot voor de meisjes in de diverse mixteams, omdat zij vaak niet gewisseld mochten worden en dus alle wedstrijden in het veld meemaakten. Zo kwam er voor de 300 deelnemende kinderen een einde aan een geslaagd toernooi.

De Rozenbeek 1 eindigde op de derde plaats, net voor de Brederode Daltonschool uit Santpoort-Zuid. (foto: Annemarie van Kaam-Bok)