Fototentoonstelling van PWN-boswachter Ruud Maaskant

Overveen – Vandaag openen PWN en Nationaal Park Zuid-Kennemerland de fototentoonstelling ’In het oog, in het hart’ met beelden, gezien door de lens van de boswachter. Vanaf 10.00 uur zijn bezoekers welkom in bezoekerscentrum De Kennemerduinen aan de Zeeweg 12.

PWN-boswachter en natuurfotograaf Ruud Maaskant maakte de afgelopen dertig jaar indrukwekkende foto’s in zijn werkgebied Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De mooiste foto’s die ook het meest raken zijn nu te zien in bezoekerscentrum De Kennemerduinen. De expositie laat de toeschouwer stil staan bij het gewone en alledaagse. Kijk je mee door de lens van de boswachter, dan ontdek je op vernieuwende wijze de schoonheid van het Nationaal Park. De tentoonstelling is te zien in een opstelling waarbij de foto’s in hoogte verstelbaar zijn. De bezoeker is toeschouwer en regisseur tegelijk. Verander het perspectief en nieuwe foto’s komen tevoorschijn. Tijdens de looptijd zijn er twee collecties te zien; vanaf 12 oktober 2019 staan de herfst en winter centraal en vanaf februari 2020 de lente en zomer. De tentoonstelling is te zien tot 13 april 2020. Reproducties van de foto’s op canvas zijn tijdens de looptijd van de tentoonstelling te bestellen via de winkel van het bezoekerscentrum.

Voor scholen komt een lesbrief beschikbaar waarmee de tentoonstelling bezocht kan worden. Het thema is ‘leren kijken’. Op de website NME-wijzer en op de website van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is meer informatie te vinden. Bezoekerscentrum De Kennemerduinen is dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In schoolvakanties ook op maandag geopend en op tweede kerstdag van 10.00 tot 16.00 uur. (foto: Ruud Maaskant, PWN)