Food Fair als nadere kennismaking met de Japanse keuken

Op zondag 20 december organiseert Hokkai Kitchen een Food Fair waar liefhebbers van Japans eten volop aan hun trekken komen.

,,Wij willen op een laagdrempelige manier laten zien en vooral laten próeven hoe veelzijdig en verrassend de Japanse keuken is’’, aldus Marinus Noordenbos van Hokkai Kitchen. ,,We bieden verschillende kleine gerechtjes aan, zodat bezoekers van alles kunnen proberen. Van de bekende sushigerechten tot onbekende hoogstandjes uit de Japanse keuken.’’

In de productiehal wordt een informele setting gecreëerd met drie kookeilanden, die elk bemand worden door een Japanse topchef. Naast traditionele gerechten zoals sushi en sashimi kunnen bezoekers van de Food Fair hier ook genieten van verschillende bijzondere vleesgerechten.

De topchefs bereiden minstens tien verschillende gerechten. Noordenbos: ,,Omdat we kleinere gerechten serveren, kan er naar eigen wens worden gevarieerd met de gerechten uit de verschillende keukens. Zo ontdek je de enorme diversiteit aan smaken en variaties die de Japanse keuken te bieden heeft.’’

Tijdens de Food Fair wordt gewerkt met muntjes. Daarmee kunnen zowel de gerechten als de bijpassende wijnen en sake worden afgerekend. De muntjes kosten 3 euro per stuk. ,,Omdat we slechts een beperkt aantal bezoekers kunnen ontvangen, werken we met een ticketsysteem. Een ticket bestel je voor 9 euro per persoon. Voor dat geld krijg je geen drie, maar vier muntjes. Op de ticket staat een aanvangstijd vermeld, maar bezoekers zijn vrij om zo laat te komen en zo lang te blijven als ze zelf willen.’’

Naast verrassende gerechten zorgt Hokkai Kitchen ook voor sfeervolle live-muziek. De wijnen worden verzorgd door Wijnkoperij Hans Moolenaar uit Bloemendaal.

Aanmelden kan via www.hokkaikitchen.nl of deze link.