Fietspaden Heerenduinweg opnieuw geasfalteerd

Van dinsdag 5 tot en met donderdag 7 september zijn de fietspaden van de Heerenduinweg tussen het Gijzenveltplantsoen en zwembad De Heerenduinen afgesloten. Fietsverkeer wordt omgeleid via de Maasstraat en de parallelweg Heerenduinweg.

Ook het autoverkeer ondervindt hinder van deze werkzaamheden. Dat komt vooral doordat de fietspadkruising bij de Spaarnestraat hersteld moet worden en daarvoor wordt afgesloten. Het autoverkeer kan daardoor niet via de aansluiting Spaarnestraat/Heerenduinweg rijden. Ter plaatse van het zwembad is de Heerenduinweg al langer tijdelijk afgesloten. De omleidingsroutes hiervan zullen tijdelijk worden uitgebreid.

Autoverkeer met bestemming tennisbaan, scouting of Nationaal Park kan alleen via de kant van het Gijzenveltplantsoen rijden. Fietsers kunnen het Nationaal Park bereiken vanaf de Maasstraat via het Maasplantsoen en de oversteek bij de ingang.

De toegangsweg naar de tennisbaan is, ten tijde van het ter plaatse frezen en asfalteren van het fietspad, niet beschikbaar. Parkeren voor de tennisbaan kan dan alleen op de parkeerplaats bij de toegang van het Nationaal Park of in de omgeving Maasstraat, waarna lopend via het voetpad de tennisbaan kan worden bereikt.

Het tennispark blijft lopend en met de fiets (via het voetpad vanaf het Gijzenveltplantsoen) bereikbaar. Het zwembad is alleen bereikbaar via de parallelweg van de Heerenduinweg.

Vóór het aanbrengen van het asfalt wordt eerst een kleeflaag aangebracht. Deze kan bij betreden blijven plakken aan schoeisel, wielen en hondenpoten. (foto: Google Maps)