Feestelijke opening buitenterrein Dwarsligger

Velsen – Het heringerichte terrein naast buurtcentrum De Dwarsligger wordt officieel geopend op woensdag 5 juni om 15.00 uur. Betrokkenen, belangstellenden en omwonenden zijn van harte welkom voor een rondleiding, een drankje en een hapje.

Het plan voor herinrichting van het terrein ontstond in 2018: het maken van moestuintafels, het plaatsen van beweegtoestellen en andere sportattributen. In de moestuintjes kunnen ouderen werken, zij kunnen bewegen op de mooie fitnesstoestellen en iedereen kan badmintonnen en volleyballen. 

En zo werd, met financiering van de firma Vrolijk, het Oranje Fonds en het GIDS project van de gemeente Velsen, hard gewerkt aan de realisatie van de plannen.Een enthousiaste groep mensen ging bijna dagelijks aan het werk onder aanvoering van initiatiefneemster Carrie Nupoort en uitvoerend coördinator Ben Oorthuis.

Deze geweldige groep vrijwilligers heeft een prachtige activiteitenplek gemaakt, een aanwinst voor het buurtcentrum en de wijk. Voor de begeleiding van deelnemers in de moestuin zoekt men nog enkele deskundige vrijwilligers.

Voor de opening kan men zich kosteloos aanmelden bij bisschop@welzijnvelsen.nl. 

De organisatoren hopen op veel belangstelling en verheugen zich op een spetterende opening.

Buurtcentrum De Dwarsligger, Planetenweg 338, IJmuiden, 0255-512725. (foto: aangeleverd)