Faillissement BDU

Faillissement voor uitgever ‘Nieuwsblad De Kennemer’

REGIO – Uitgeverij BDUmedia Noord-Holland heeft faillissement aangevraagd.

BDUmedia nam 1 juni 2017 tientallen titels over van Telegraaf Media Groep (TMG), w.o. de uitgave Nieuwsblad De Kennemer. Na ruim twee jaar valt het doek voor deze en 15 andere Noord-Hollandse uitgaven van de Barneveldse uitgever. Volgens de directie van het Barneveldse bedrijf was deze ingrijpende stap onvermijdelijk om de continuïteit van andere bedrijfsonderdelen te waarborgen.

Het faillissement heeft ook gevolgen voor de overige bedrijfsonderdelen van Koninklijke BDU. De uitgever uit Barneveld laat in een persbericht weten dat door het wegvallen van werkzaamheden zij niet ontkomen aan een reorganisatie, waarbij arbeidsplaatsen verloren gaan. De voorbije periode is door BDU geprobeerd het bedrijfsonderdeel boven water te houden, maar is daarin niet geslaagd. Zij zagen blijkbaar geen andere uitweg dan het aanvragen van hun faillissement. Na de uitspraak van het faillissement is de afhandeling in handen van de curator.

De Jutter/De Hofgeest is de krant die je blijft pakken!
De uitgever van de succesvolle De Jutter/De Hofgeest blijft uiteraard haar best doen om de lezers/ondernemers een breed crossmediaal platform aan te bieden in de vorm van haar huis-aan-huis uitgave en sterke online positie met www.jutter.nl en www.hofgeest.nl. Dit is dan ook de krant die je pakt!

Foto: BDUMedia