Ex-brandweerman uit IJmuiden in Hart & Ziel op NPO2

Ex-brandweerman Rinus uit IJmuiden is vanavond (woensdag) te zien in het tv-programma Hart & Ziel op NPO2. Hierin gaat presentator Floris Kortie op bezoek bij mensen met een persoonlijk verhaal bij één van de klassieke stukken uit de Hart & Ziel Lijst van NPO Radio 4.

Al deze mensen hebben een bijzonder verhaal over een klassiek meesterwerk. Club Classique bezoekt deze mensen, tot ieders verrassing, op hun werkplek om dat meesterwerk te spelen. De confrontatie van de hoofdpersonen met een ensemble dat hun lievelingsmuziek speelt, zorgt voor ontroerende momenten.

Alleen en toch samen met zijn moeder. Zo voelde Rinus zich op zijn voetreis naar Santiago de Compostella. Op de zondagen werd er gebeld tussen moeder en zoon en de klassieke muziek kwam altijd ter sprake. In het bijzonder ‘The Lark Ascending’ van de Engelse componist Vaughan Willims. Het verhaal van een eenzame leeuwerik hoog in de lucht. Muziek als troost op moeilijke momenten.

Met Hart & Ziel sluit de NTR op NPO 2 aan bij de Hart en Ziel Lijst van NPO Radio 4, de Top 300 van de klassieke muziek. Deze lijst bestaat uit de 300 favoriete werken van luisteraars van Radio 4.

De uitzending met Rinus is woensdag direct na Nieuwsuur te zien op NPO2. (foto: NTR)