Europese titel voor Anouk Boontjes

Velsen-Noord – Op 7 juni was Anouk Boontjes even terug bij Rooswijk voor een oefenwedstrijd tegen een Amerikaans team. De club had een warm welkom voorbereid voor zijn oud-lid en haar team.
Deze wedstrijd was onderdeel van een intensieve oefenperiode die moest leiden tot een goed resultaat op het EK Softbal in Kroatië voor meiden onder de 16. En deze oefenperiode heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen.

Oranje schoot op 29 juli uit de startblokken op het EK tegen Polen en Oekraïne. Met 12-0 en 10-2 werden deze tegenstanders eenvoudig aan de kant gezet.
Tsjechië (de uiteindelijke nummer 3 van het toernooi) gaf meer weerstand, maar moest tegen een zeer sterk spelend Nederlands team het onderspit delven.
Duitsland en Frankrijk waren weer wat makkelijker en toen kwam de titelfavoriet Italië op het programma. Toen ook daar van gewonnen werd (6-1) begon er meer en meer vertrouwen te komen in een goed resultaat. Twee dagen voor de finale werd de finaleplaats al veilig gesteld door een overwinning tegen Rusland. De wedstrijd daarna deed er niet meer toe en dat die verloren werd was enkel voor de statistieken.
De finale ging uiteindelijk weer tegen Italië en werd na een heel spannende wedstrijd met 2-0 gewonnen. Daarmee maakten de meiden hun droom waar en nam Anouk een prachtige gouden medaille mee naar Velsen Noord.

Het bestuur van Rooswijk heeft Anouk al uitgebreid gefeliciteerd, maar zal op een gepast moment nog verder stil staan bij dit prachtige resultaat van het voormalige Rooswijk lid. Op deze aangeleverde foto staat Anouk rechts vooraan.