Erfpachtovereenkomst kadeterrein Grote Hout getekend

Nadat de gemeenteraad in haar laatste bijeenkomst voor het zomerreces groen licht had gegeven voor de erfpachtovereenkomst, kon aansluitend de officiële ondertekening van de overeenkomst plaatsvinden.

Wethouder Economische Zaken, Arjen Verkaik, en directeur John de Boer van TMA Grote Hout BV, tekenden tijdens een feestelijke bijeenkomst de erfpachtovereenkomst voor het kadeterrein Grote Hout aan het Noordzeekanaal dat stuwadoorsbedrijf TMA de komende 50 jaar mag gebruiken om schepen te laden en te lossen.

De zeekade is de afgelopen jaren geheel vernieuwd. Zeeschepen kunnen nu spullen halen en brengen voor bijvoorbeeld de offshore windparken. En binnenvaartschepen kunnen er aanleggen om bijvoorbeeld cellulose voor de papierfabriek van Crown Van Gelder te lossen.

Verkaik toonde zich in zijn openingswoord verheugd dat er nu eindelijk een punt kan worden gezet achter een ‘lastig dossier’, zoals hij het met gevoel voor understatement noemde. ,,De aanwezigheid van zo’n grote dienstverlener is belangrijk voor de verdere ontwikkeling en de toekomst van de IJmond’’ , aldus de wethouder. (foto: Joop Waijenberg)