Eerste themasessie Waal- en Dolfijnstraat levert veel informatie op

IJmuiden – Dinsdagavond 14 september organiseerden Woningbedrijf Velsen en de gemeente Velsen de eerste themasessie in het participatietraject voor de Waal- en Dolfijnstraat. De sessie vond plaats in een woning in de flat aan de Waalstraat. Bij een aantal aanwezigen kwamen warme herinneringen terug aan het huis waarin ze woonden in deze straat en waar ze graag ooit weer willen terugkeren als het vernieuwd is.

De avond stond in het teken van samenwonen in het complex en ging verder over verkeer en parkeren. De deelnemers werd gevraagd om mee te denken over hun gevoel van samen wonen en thuiskomen. Er kwamen enorm veel goede ideeën langs voor het nieuwe gebouw aan de Waalstraat en Dolfijnstraat. Zo zei een van de deelnemers: ,,Een complex met allerlei mensen – jongeren en ouderen, gezin en alleenstaand – waar je je hele leven kan wonen met elkaar: dat lijkt me ideaal.”

Volgende themasessie: 21 september

Volgende week dinsdag staat de volgende themasessie gepland. Dan spreekt men over samenleven in de buurt en over beeld en uitstraling van de nieuwe gebouwen. Er is nog ruimte voor extra deelnemers. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden door een mailtje naar waaldolfijn@wbvelsen.nl te sturen. (Foto: aangeleverd)